Vaccinerad mot svininfluensan.

Sådär ja då var det överstökat. Igår var jag till Tujagården och blev vaccinerad. Har skapligt ont i armen idag. Känns ungefär som någon stått och sparkat på den upprepade gånger. :)

Jag var till stallet igår och tränade NH med Fantasi. Sen satt jag upp och red i repgrimman. Gick jättebra i skritten så jag testade att trava. Det gick också bra så då tänkte jag att det får bära eller brista och så fattade jag galopp. Gick superbra! Tog även några skutt över ett litet hinder på kanske 30 cm. Lite svårt att få henne att hoppa det då hon ville vika undan. Svårare att styra utan bett. Man måste verkligen rama in med benen. Helnöjd med henne.
Efter det träningspasset var hon till och med svettig vilket hon nästan aldrig blir annars. Då ska man rida väldigt hårt ute. Var nog mycket att hon fick tänka en massa.

Nej nu ska jag ta och plocka ihop lite tvätt och åka till mor och far och tvätta.

Söndag...

Jaha då kanske det var dags att ta upp bloggandet igen. :) Nu är badrummet nästan klart. Vi väntar bara på att taket ska målas också. Men det drog ut väldigt på tiden det här med att renovera badrummet. Skönt i alla fall att äntligen ha kunnat flytta hem igen. Jag älskar mina föräldrar men det är ansträngande att behöva flytta hem igen när man väl flyttat hemifrån.

Vad har mer hänt sen sist? Ja inte så jättemycket. Jag jobbar på som vanligt. Har fått lite mer timmar och ska snart skriva på papper för månadsanställning. Jag kämpar på i stallet och känner hur jag blir duktigare och modigare för varje vecka som går trots Fantasis stofasoner. :D

I onsdags och torsdags var Fantasi superjobbig att rida. Onsdagen gick hon hela ridturen och ryckte i tyglarna och var allmänt irriterad på mig. När jag skulle galoppera vägrade hon och höll nästan på att kasta av mig. Så fort jag la till skänkeln började hon småbocka och kasta med huvudet. På torsdagen red jag på hackamore och då gick hon mycket bättre men vägrade fortfarande galoppera. Så självklart börjar jag ju då fundera på om hon har ont någonstans.
Igår var Madde med ut till stallet och jag red en stund i paddocken. Fortfarande vägrade Fantasi galoppera. Så då släppte jag henne lös i paddocken för att se om hon vägrade galoppera även när hon var lös. Och då j*vlar for hon runt som en galen och och bockade och rusade runt. Inga problem med galoppen då inte men en massa överskottsenergi. När jag sen satt upp igen var det inga problem med att galoppera. Skönt det i alla fall.

Efter stallet igår så okte Madde och jag till Strömsholm och tittade lite på dressyrtävlingarna. Vi såg en häst därsom hade en sån sanslös nacke så man knappt kunde tro det. Såg ut som den hade två halsar på varandra. O_o

På lördag den 14 november ska jag och Fantasi, Madde och Olle och Sandra och Tetti rida dressyrlektion. Det ska bli riktigt kul. Jag tror att både jag och Fantasi kan behöva det. Uppenbarligen behöver i alla fall Fantasi få bort lite energi. Fattar inte vart hon får den från. Hon får ingen havre utan bara hösilage och cirka 1 dl betfor per dag.

Hmm blev visst rätt mycket skrivet idag. :)

Ja vad ska man göra idag då? Erik är lite bakis sen igår. Han var ute med grabbarna och åt mat på Varda och sen ut på krogen. Själv var jag hos Belinda, Freya, Sputnik och Whincent tillsammans med Tess och tittade på 3000 miles to Graceland. Helt okej film. Det var en mycket trevlig kväll med mycket snack.

Jag fick presenter igår också. Lila benvärmare av Madde (underbara! Tack så jättemycket!) och en goodiebag av Tess och Billa (en neccesär med tre par strumpor, läppbalsam, ögonskugga, bodylotion, duschcreme och läppgloss. Allt med Hello Kitty-motiv. Jättegulligt. :D)
Det var helt enkelt en mycket lyckad dag igår.

Nu ska jag ut och gå. Måste fortsätta träna om jag ska kunna gå ner 15 kg till. Helst vill jag gå ner tjugo kg men det beror ju lite på hur mycket muskler jag får och så. Men vill kunna ha storlek 38 på kläder. Har 44 just nu. Det är bara att kämpa på.

Ha det bra så länge alla ni som orkade läsa detta! :D

KRAM KRAM!!

RSS 2.0