Tisdag 30 mars

Igår var jag som vanligt ut i stallet igen. Blev en ridtur tillsammans med Carro och Kyndill, Christina och Tindra, Therese och Kelly och sen jag på Fantasi. Till en början så var Fantasi jättelugn och trevlig. Gick på bra och så. Första traven gick också bra även om hon började ligga på litegrann på slutet. Men när vi skulle vända hemmåt och trava lite gick det inte alls bra. Hon försökte flera vändor springa iväg och när jag då höll emot lite så blev hon jättearg och kastade med huvudet (tur jag hade hjälm annars hade jag blivit nockad) och småstegrade. Vände ut baken och försökte komma undan skänklarna med sparkar. Gick något bättre när vi red först men då blev hon rädd varje gång någon av de andra kom åt en sten. Med andra ord ingen bra ridtur. Men trött blev jag iaf.
När jag kom tillbaka till stallet undrade Karin om jag hade lust att hjälpa henne att rida Hektor då hon var trött och inte orkade rida. Så jag tog en skrittur på ca 30 minuter på honom också. Det var något helt annat än att rida Fantasi. Hur lugn som helst. Jag älskar Fantasi men igår kan jag bara säga att hon var billig (om jag hade ägt henne vill säga:)). Hektor rider jag mer än gärna igen.

Nej nu ska jag göra mina morgonsittups och sen byta om till jobbkläder och åka.

Torsdag 25 mars

Ja vad ska jag säga? Har varit ute i stallet och ridit lite. Ja igår alltså. Red ut med Carro och Kyndill i måndags. Då var Fantasi hur lugn som helst. Jag till och med galopperade en längre sträcka med Carro först. Fantasi gick i en stadig form i galoppen. Lugn och sansad. Hemåt när vi galopperade var hon piggare och kickade några gången men hon var ändå relativt lugn. Helnöjd med henne.
Men igår var hon en helt annan häst. Rätt het att rida. Kickade mot varje skänkel och tygeltag. Fick lov att rida själv istället för med Carro och Marie för att hon skulle lugna ner sig. Red vägen mot hasselstigen och sen allén. Samlad trav största delen. Ökade på traven lite men så fort hon började bråka tog jag tillbaka henne i samlad trav. Till slut verkade hon förstå att hon inte skulle komma någonvart med bråk. Så även om början på ridturen var dålig blev slutet perfekt.

Fantasi är verkligen ett fuxsto på alla sätt. Väldigt ombytlig och hetsig i sitt humör. Men däremellan hur go och lugn som helst. Blir nog aldrig klok på henne. Kanske därför jag älskar henne så. Tråkigt om hästen alltid gör precis som man vill ju. :)

Lördag 20 mars.

Vaknade i morse med början till migrän. Gick upp och tog en alvedon med förhoppning att det bara var huvudvärk som skulle försvinna. Gick sen och la mig igen. När jag vaknade vid nio var Erik redan uppe och han hade också migrän. Han åkte till apoteket och hämtade ut sina tabletter. När han kommit hem åkte jag till mamma och pappa för att tvätta och för att ta migräntablett. Sen åkte jag hem och gick och la mig.
Den värsta värken har lagt sig nu vilket är skönt. Bara ett lätt dunkande i huvudet.

Om cirka tio minuter ska Erik och jag åka till Belinda, Eric och Freya för att äta langos och titta på film.

I torsdags var jag iväg till Lycksta och hälsade på hos Eva tillsammans med Terese, Belinda och Freya. Vi fick se hennes läskiga katt Stig. :) Enorm kisse. Inte tjock utan bara stor. Om jag inte minns fel så är han en norsk skogskatt.
Vi åkte och hämtade Evas pappas hundar efter ett tag då de inte sköttes om ordentligt av hundvakten. Så Eva ville ha dem hos hennes föräldrars hus där hon kunde ta hand om dem istället. Underbara vovvar. :)

Imorgon ska jag eventuellt följa med Madde när hon ska till ridhuset med Olle för första gången. Det vore kul att se hur han reagerar. Jag tippar på att han bara kommer ta det lugnt som med allt annat.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka.

Torsdag 18 mars

Migrän idag... Och jag har ingen vettig värktablett hemma. Nåja. Kände när jag kom in från morgonpromenaden att  nått kändes fel. Blir nog en rolig dag det här. Hoppas jag ska klara av den iaf.

Onsdag 17 mars

Jag har som vanligt varit ute på min morgonpromenad. Försöker göra det till min nya rutin. Idag var det dock snorhalt ute då det låg ett tunt snötäcke över all is. Höll på att ramla några gånger. Allt gick dock bra.

Igår var jag ute och red med Christina på Kyndill. Vi bestämde oss för att rida till grävlingefälten. När vi skulle rida under E18 var vi som vanligt lite berädda då Kyndill kan sticka iväg där. Allt gick dock bra fram till vi kom ut därifrån. Då fick vi nämligen vända för det kom en traktor med en höbal som tog upp hela vägen. Typiskt. Vi satt av och ledde hästarna ut i snön. Kyndill skötte sig verkligen jättebra. När det passerat satt vi upp igen och fortsatte vår ridtur.
När vi kom in i skogen (smal upptrampad stig med lössnö på sidorna) mötte vi först Hektor och sen Stierni och Tindra. Självklart med ryttare (jag är bara lite osäker på namnen). När Hektor skulle passera vid sidan av stigen sjönk han ner riktigt djupt och höll knappt på att komma upp. Och hon som red Stierni luckades ramla ur sadeln då den av någon anledning gled runt. Till slut lyckades vi passera iaf och resten av ridturen gick bra. Fantasi var pigg och ville springa men när hon inte fick dra fram i fullt ös verkade hon bli irriterad och så fick jag henne knappt att gå fram alls.
Önskar många gånger att man kunde veta vad de tänker.

Nu är det dags för mig att rusa till jobbet. Stallet i eftermiddag med.

Tisdag 16 mars

Igår jobbade jag som vanligt till halv två. Det var en helt okej jobbdag. Vi tog en promenad inne i Irsta på ca 35 minuter.

Igår kväll åkte jag hem till Belinda. Terese och Eva var också där. Och självklart lilla söta Freya. Ja Eric och hundarna var också där. :)
Vi satt och snacka lite skit och sen tog vi en kortare promenad så Freya skulle somna. Hon verkade ha ont i tänderna då hon skrek så fruktansvärt. Hon hade ganska nyligen ätit så det borde inte ha varit hungerskrik och blöjan var torr. Sovit hade hon också gjort. Hon tystnade efter ett litet tag på promenaden. Hon är så otroligt söt. :)

Idag har jag tagit en 15 minuter promenad igen innan frukost. Ska strax klä på mig och åka till jobbet. Efter jobbet ska jag iväg till stallet och rida. Saknat min lilla Fantasi. Har ju inte varit ut till henne sen i lördags. :)

Nähe dags att borsta tänderna.

Söndag 14 mars

Igår var jag knappt hemma alls. Skjutsade Erik till Julpa halv nio och åkte sen direkt ut till stallet och mockade och gjorde i ordning maten. Efter det åkte jag ut en sväng till mamma och pappa. De var dock inte hemma så jag åkte vidare och köpte lite mat. Åkte ut till stallet och åt upp den och hämtade in Fantasi sen.
Jag tog på henne repgrimman och ledrepet och sen tog hon och jag en 45 minuters promenad. Vi gick först bort till stugan vid hasselstigens början och övade på att gå förbi läskiga saker lugnt och sansat. Hon fick nosa på allt och flytta sig i alla riktingar.
Under hela promenaden var jag mycket noga med att hålla henne bakom mig. Hennes huvud fick aldrig komma längre än till min axel. Försökte hon gå om vände jag bara. Hon fattade ganska snabbt vad jag ville och sen gick hon hur lugnt som helst bakom mig. Kunde till och med trava med henne bakom mig. Än så länge bryter hon dock av emellanåt för att hon inte riktigt orkar trava så sakta som hon måste göra när jag försöker springa. Men hon lyssnade superduktigt hela tiden vi var ute.
När jag var klar i stallet åkte jag till Strömsholm och träffade Dominique och Lina. Det var dressyrtävlingar. När vi skulle åka därifrån så startade inte Linas volvo så då fick jag köra fram min Skoda och startkabla bilen. Kvinnor kan! :) Med hjälp av pappa.... :D Vi fattade inte riktigt i vilken ordning man skulle göra allt så för säkerhets skull så ringde jag pappa så han fick förklara.
Till slut kom vi iaf iväg så jag skjutsade Dominique till Näs så hon fick hämta sin bil och så åkte vi vidare till hennes stall. Jag borstade "lilla bäbisen" Champagne medans hon mockade. Han har blivit så stor! Man hinner inte med. Hoppas hans sena blir okej snart så de kan börja med inridning.

Efter detta åkte jag tillbaka till Sörby och kollade så Fantasi kommit in. Om hon inte skulle kommit in skulle jag tagit in henne och den andra hästen. Ville vara säker så det inte blivit nått missförstånd. Efter allt detta kunde jag åka till Julpa och hämta Erik. Gosade lite med Zacharias innan vi åkte. Han är ju så söt!

Nu ska jag hoppa in i duschen så Erik och jag kan åka och handla sen. Ha det bäst!

Fredag 12 mars

Idag har jag varit duktig. Jag tog en 15 minuters promenad innan frukost och jobb dvs klockan halv sju. Känner mig rätt nöjd med det. Nu ska jag strax iväg och jobba. Duschning och två timmar städ hos den första och sen ska min nästa brukare och jag ta en promenad. Efter jobbet ska jag iväg till stallet och mocka och fixa mat till Fantasi. Får se om jag orkar rida men ska göra mitt bästa. :)
Måste träna för att orka med Vårruset 18 maj.

Torsdag 11 mars

Jobbade till kvart i tre idag. Skulle ha slutat halv tre men vi satt och pratade så vi glömde bort tiden. :)

Åt lite Fajitas till lunch och sen såg jag på Ghost Whisperer. Tog en promenad med Erika. Det var riktigt skönt.

Imorgon har jag stallet igen. Jenny skulle jobba så jag fick hoppa in. Likadant på lördag. Då ska Erik iväg till Julpa och hjälpa en kompis så det passar bra.

Och imorgon kväll ska Erik och jag träffa några av hans jobbarkompisar och ta en öl eller så. Ska bli riktigt trevligt.

Nu ska jag laga till en matlåda till imorgon och sen glo lite på tv. :D

Onsdag 10 mars

Idag ska jag jobba igen. Hade sån migrän igår att jag inte kunde jobba. Släppte först efter lunch. Vilade en stund till då och åkte sen ut till stallet. Mockade och fixade åt Fantasi först och sen mockade jag i Kyndills box med. Christina och jag red ut en sväng. Tog bara islandsstigen fram och tillbaka några vändor. Alla gångarter. Fantasi var pigg och bråkig men gick superfint på slutet.

Idag ska jag besiktiga bilen och den här gången ska jag minsann komma i tid. Inget skoj att jag inte hann förra gången trots att jag tagit en halvtimme till godo. Hamnade i en bilkö i ca 20 minuter. No fun.

Jag har funderingar på att ställa upp i Vårruset för första gången i mitt liv. Är det någon som vill gå/lunka med mig?

Måndag 8 mars

Jaha då var helgen slut och det är dags att jobba igen.

Jag var ute halva dagen i stallet igår. Mockade Fantasis, Durbins och Kyndills boxar. Ja jag var uttråkad. :)
Sen red jag ut med Carro och Karin. Vi höll oss bara på grusvägarna. Så otroligt mycket snö överallt.
Vi travade ner för allén i lugnt tempo. När vi var nästan ända nere tyckte Fantasi det blev tråkigt och fattade galopp istället... På den glashala vägen... Galna häst. Fick snabbt stopp på henne dock och allt gick bra. Vi skrittade på lång tygel hem. Jag blev ju dock tvungen att stanna med jämna mellanrum då isisarna inte riktigt hänger med när Fantasi sträcker ut sina långa ben.

Erik och jag slappade i soffan hela kvällen och tittade på en dokumentär om Hawaiis djurliv i havet. Riktigt mysig kväll.

Får se vad jag ska göra i eftermiddag. Nu ska jag i alla fall ta en värktablett då jag har superont i ryggen. Legat konstigt i natt.

Söndag 7 mars.

Idag vaknade jag redan klockan sex men lyckades i alla fall slumra om och vakna vid åtta. Då gav jag upp och klev ur sängen.

Jag var ut till stallet igår förmiddag och red ut en sväng barbacka på Fantasi. Underbart väder var det. Solen strålade och man fick vårkänslor. Fantasi var ovanligt lugn så jag kunde trava hela allén. Underbar känsla.

Efter stallet åka Erik och jag ut till Kungsåra för att fira att min mamma blev 53 år. Vi blev bjudna på lax, kyckling och kassler med potatissallad. Riktigt mumsigt. Till fika blev det schweizernötkaka. Ännu mumsigare. :)

Idag ska jag också ut till stallet men det är inte lika fint väder. Ska ut en tur ändå men tar nog sadeln idag. Så bökigt att komma upp barbacka.

Jag har faktiskt galopperat ute på ett plogat fält med Fantasi. Det gick bra ända tills hon fick syn på en hare. Då for hennes huvud upp med öronen spetsade och så drog hon i full fart efter den stackars haren. Tog ett bra tag innan jag fick stopp på henne. :) Jag var rätt skakis efteråt. Christina hade lite problem med Kyndill då han började bocka när han inte hann med Fantasi. Tokstollar till hästar. :D

Nej nu ska jag klä på mig och åka iväg till stallet.

RSS 2.0