Lediga fredag.

Idag är jag ledig och har en del planerat. Dels så tänkte jag åka ut till stallet och mocka och fixa mat och vatten åt Fantasi. Sen tänkte jag åka ut till Kungsåra och sätta igång en maskin med tvätt. Sen blir det dags för lunch och det får nog bli rester. Frukosten idag består av en nutrilett chockladdryck. Efter det är det nog dags att åka hem och röja i köket och ta en dusch. Ska också lägga iordning två matlådor så jag har när jag ska jobba i helgen. Det är de saker som är inplanerade. Igår var jag ut i stallet och red. Red ut ensam upp på islandsstigen och över till mastenvägen. Den travade jag fram och tillbaka på och sen upp i skogen så jag kom tillbaka till början av islandsstigen. Travade hela allén ner och sen ut på den stubb som var kvar. Travade fram och tillbaka fyra gånger på stubben. Slutade först när mina fotleder inte ville vara med längre. Men tänk vilken enorm skillnad från när jag började sköta Fantasi. Då klarade jag bara att trava någon minut innan jag fick kramp i vaderna och fotlederna vek sig. Nu var det iaf tio minuter utan paus. Fantasi var också jätteduktig och travade på i ett bra tempo utan att öka en massa eller bryta av. Och utan att hänga i tyglarna. Visst blev det några ökningar på stubben när hon försökte börja galloppera men det var mer som att hon bad om att få öka men när jag inte godkände så tyckte hon okej och gick tillbaka till samma tempo i traven. Behövde inte ta nått i tyglarna utan fortsatte bara med lättridningen i samma tempo. Älskar verkligen nya sadeln. Den är värd vartenda öre. Fantasi är alltid lite tittig och sprättig när man rider ut ensam på henne så det blev några kast åt sidan och i mjuka barbackasadeln så gled man ju åt sidan då men den här satt jag som gjuten i. Underbart. Älskar även tränset då jag tycker Fantasi blir riktigt snygg i det. Christina som skötte Kyndill förut hörde av sig till mig igår också. Hon har tydligen flyttat tillbaka till Västerås igen vilket jag tycker är riktigt roligt. Vi hade många trevliga ridturer tillsammans. Vi tänkte åka till Bångbo gård nån gång tillsammans och rida lite barockridning. Det är riktigt kul. Annorlunda upplevelse. jag har varit där en gång och ridit och det var jättehäftigt. Inte så lätt som det kan se ut. Mycket att tänka på vad gäller kroppshållningen. Nej nu ska jag ta och dricka upp, borsta tänderna och åka ut till stallet.

Galet hår...

Ja idag är mitt hår riktigt galet. Därför kände jag för att ta lite kort. Såg så väldigt 80-tal ut. :) Tänkte strax dra ut till stallet och rida lite i min nyinköpta dressyrsadel och ha det matchande tränset också. :) Har även en supersnyggt ridtäcke i fleece (randigt i brunt och beige) men det är lite väl varmt för Fantasi att ha det på nu. Blir snyggt i vinter dock. Sadeln är en Henri de Rivel och är mörkbrun och tränset är Hööks Gold medal brunt med ljust beige padding och mässingsspännen. Vill ha mässingsbett och mässingsstigbyglar också. Lovar att ta kort och lägga ut på bloggen. :) Yeah right tänker ni nu. Okej jag lovar att göra mitt bästa iaf. Ska försöka att ta det lugnt i stallet för min ryggs skull. Börjar jobba igen imorgon. Ska bli skönt.

80-talsinspirerad look. :)


Länge sen igen...

Ska försöka uppdatera lite. Just nu är jag hemma sjukskriven pga problem med min rygg. Jag åkte på ryggskott som trycker på ischiasnerven. Så jag har haft svårt att överhuvudtaget röra mig. Tack och lov är det bättre nu men jag ska inte börja jobba förrän påtisdag. Nu gäller det att försöka stärka ryggen igen så jag är fit for fight första oktober när vi flyttar Fantasi till Näs. Ja det är ännu en nyhet. Vi ska flytta till Näs gård som är en ridanläggning med två ridhus och en stor paddock och skrittmasin och terrängbana och en gräsplan. Ja de har det mesta. Vi ska ha boxen precis bredvid spolspiltan. Jenny och hennes man har köpt hus i Lycksta och det är största anledningen att vi ska flytta Fantasi till Näs. Så nu ska vi komma igång med träningen av oss alla tre. Fantasi är även nyklippt nu så hon ska bli lite lättare att sköta. Erik och jag har börjat träna tillsammans också. Vi har börjat löpträna. Tyvärr så hann vi inte träna så många gånger innan jag fick ryggskott. Men snart är jag bra igen och då jäklar ska jag fortsätta träna och komma ordentligt i form. Idag har jag även gjort en boxskylt till Fantasi. Och jag står med på den som delägare! :)

RSS 2.0