Sjukhagen.

Fantasi står och solar i sjukhagen.


Hagbygge.

Imorgon efter jobbet blir det till att bygga sjukhage åt Fantasi. Får hjälp ar Erik och Kristofer och så Dominique såklart. Fantasi mår inte bra av att stå inne. Hon har börjat tappa mer vikt. Så det får bli en rejäl sjukhage så hon inte kan smita ut och den får vi nog halma upp ordentligt och så linda hoven rejält.
Mycket pyssel blir det men vad gör man inte för sin lilla pålle?

Ryggen envisas med att värka så att jobba är för tillfället lite av en pina. Men jag biter ihop och kämpar på. Har inte alls råd att vara hemma nu. Imorgon kommer det bli en hel del cykla på min rad men det känns rätt bra. Skönare än att hålla på att kliva i och ur en bil hela tiden. Håller tummarna för att mina brukare mår bra och kan gå bra utan hjälp av mig. Mest en av dem jag är lite orolig för. Men h*n mådde bra idag i alla fall. Hoppas det håller i sig ett tag nu.

Nej nu måste jag släcka och sova. Ny dag imorgon.


Suck

Jaha då har jag varit ute hos Fantasi igen. Självklart har hon varit sjövild idag. Hon har bitit i boxdörren och lyckats göra en reva i täcket. Fick byta bandaget idag igen då hon snurrat så mycket att det var bortnött i tån. Mår så dåligt när hon mår dåligt. Även om hon inte har ont längre så trivs hon verkligen inte att stå inne.

Imorgon jobbar både jag och Dominique så då får Fantasi klara sig själv hela dagen. Jag åker nog ut till henne när jag slutat vid fyra. Håller tummarna för att hon varit lugn då.


Kaffedags.

Nej nu blir det nog lite kaffe. Ska packa ihop matlådorna också. Sen blir det att packa ihop lite tvätt och åka till kungsåra och tvätta.


Snö och kyla!!!!

Ja jag önskar så att kylan ska komma. Snö är väl inte jätteviktigt men vill att marken ska bli frusen så leran försvinner så min häst kan få bli utehäst igen. Stackarn är så uttråkad i boxen. Dock stressar hon inte längre så hon har slutat gå ner i vikt. Sjukt hur fort de kan tappa vikt. Enda positiva är att jag har en mycket ren häst med en svans som är lättborstad. Men jag byter gärna bort det mot en häst som kan vara ute och må bra.

Just nu håller jag på och lagar kålpudding så jag har lite matlådor i veckan. Ska snart duscha och klä på mig och åka och köpa lite nya tights. Använder det när jag jobbar så de slits snabbt. Tur att de är billiga.


Sockersug...

Usch idag är ingen bra dag. Känner mig trött i hela kroppen och ländryggen värker. Har haft ett stort sötsug hela dagen och snart måste jag väl ta mig och handla. :( Får höra om Erik kan följa med mig så jag inte köper fel saker.

Senare ska jag ut till Fantasi. Hoppas hon varit lugn.


Jobbdags.

Jaha så var det morgon igen. Bara att bita ihop och ta sig upp och jobba. Hoppas på att den molande värken snart ger med sig. Inget roligt att behöva ta starka tabletter för att kunna jobba.

Jag var ut till Fantasi igår. Hon är inte längre stressad utan snurrar och blir svettig på hon är så uttråkad. Hon är helt enkelt irriterad på att behöva stå inne i boxen. Jag har bytt bandaget till ett torrt nu. Får se hur bra det håller. Hon lyckades ha av det igår men tror det skedde bara en stund innan jag kom ut.
Hon har knappt ont längre. Bara när man petar i hålet i hoven reagerar hon. I övrigt stampar hon och går på den hoven utan problem. Inget varmare i den hoven än i de andra hovarna. Och svullnaden i benet är borta.

Nu ska jag upp och börja min dag. Ha det gött.


Dum rygg.

Just nu har jag en rygg jag bara vill slippa. Det drog till lite igår men jag trodde inte att det var så farligt. Låg på spikmattan halva kvällen och då lindrades iaf smärtan. I morse gjorde det dock lika ont igen men jag tog en halv citodon och gick till jobbet iaf. Gick bättre än väntat att jobba men nu värker det värre än innan. En molande värk i ländryggen. :( Hoppas det släpper snart.


Bildbomb

Ute på promenad med min fina pålle på första bilden.

Snygga sadeln på nästa.

En dag i stallet på tredje.

Nästa bild är tagen idag på gången.

Sista är sjuklingens paketerade hov.


Fantasis fina klippning.

Så här snygg blev Fantasi när jag klippte henne. Mycket nöjd med resultatet.


Ute på en härlig ridtur.

Använder endast en vanlig grimma på den här ridturen.

Fantasi när hon kom till sitt nya hem.


Fantasi på sommarbete.


Hovböld

Ja då var det det här med uppdatering igen... :) Jag har köpt Fantasi av jenny och flyttat henne till min kompis Dominique i Tortuna. Vi stortrivs båda två. Fantasi har fått två nya kompisar Vivi och Olivia. Vivi är en svart KWPN-skönhet och har varit showkörhäst tidigare. Dominique utbildar henne nu till dressyrhäst. Olivia är en varmblodig travare som troligtvis ska få fortsätta vara avelsto. Mycket lugn och trevlig häst. Inga problem att ha ensam i hagen. Vi har kommit igång jättebra och jag har lärt mig galoppera på Fantasi och sluta vara så rädd. Det finns massor med ridvägar och vi är oftast ute minst 1,5 timme varje gång. Vi har paddock på ungefär en kvarts ridväg där vi får rida gratis. Tyvärr började Fantasi halta för tre dagar sedan och det blev bara värre så i tisdags kväll tog jag ut en veterinär som konstaterade en hovböld i vänster bakhov. Hon öppnade upp och nu ska Fantasi ha jodopaxbandage några dagar till och sen torrt bandage. Boxvila i två veckor. Det är inte skoj alls med tanke på att min pålle avskyr att stå ensam i stallet. Dominique och jag hjälps åt att mocka tre gånger per dag så att det är så torrt som möjligt i boxen. Förhoppningsvis lugnar hon snart ner sig och accepterar att hon ska vara i boxen ett tag nu. Hon blir jättesvettig och verkar gå ner lite i vikt då hon stressar så mycket. Hon får praktiskt taget fri tillgång på hösilage och lite extra kraftfoder för att hålla vikten. Nu ska jag klä på mig och åka ut till pålle och mocka och ge mer mat. Håller tummarna för att hon varit lite lugnare idag så bandaget förhoppningsvis sitter kvar så jag slipper byta det igen. Tejpade lite mindre igår då jag fick tips om att inte använda silvertejp mer än på hoven för att inte stänga in fukt och bakterier. Så får vi se hur det ser ut nu. Det satt bra i morse sa Dominique. Ska försöka bättra mig med uppdateringarna. Fick en "utskällning" häromdagen. ;)

RSS 2.0